Diós-lekváros palacsintatekercs, csokitetővel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek méz vagy mézes fűszerkeverék
  • fél tk fahéj
  • csipet só
  • bármilyen dzsem vagy lekvár
  • 15 dkg őrölt dió
  • 15 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 4 ek étolaj

Elkészítése:

Ízlés szerint kikeverjük a palacsintatésztát, de cukrot nem teszünk bele.

A tésztához hozzáadunk fél cs sütőport, 1 ek kakaóport, 1 ek mézet vagy mézes fűszerkeveréket, fél tk fahéjat, csipet sót, összedolgozzuk és kisütjük.

Veszünk 5 db palacsintát és egymás után, egymásra rakva vékonyan megkenjük lekvárral, megszórjuk a porcukros őrölt dióval, az utolsó darabbal is így teszünk, majd hengerré feltekerjük.

Ezután a csokit az olajjal megolvasszuk mikróban és bevonjuk vele a tekercseket.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Tipp:

Nagyon jó, hogy tettem bele diót is a lekvárra, nagyon finom lett. A csokitető a Receptneked oldal ötlete volt, így én megcsináltam azt is rá. Így már egy igazi nagyon finom süti lett belőle, ami gyakran fog készülni nálunk.