Cukormentes zserbó ízű palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt
- 6 dl tej
- csipet só
- 1 tk por eritrit vagy egyéb édesítő
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 1 ek brandy aroma vagy rum
- 4 ek cukormentes kajszi lekvár
- 2 dl tej
- 1 ek eritrit vagy egyéb édesítő
Sütéshez:
- 1/2 dl étolaj
Díszítéshez:
- 1/2 tábla cukormentes étcsokoládé
Elkészítése:
Palacsinta:
A tojásokat tálba ütjük, géppel felhabosítjuk és hozzáadjuk a lisztet, édesítőt, sót, a tej felét és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és félretesszük.
Töltelék:
A darált dióba beletesszük az édesítőt, az aromát, a tejet, a lekvárt és pár perc alatt felforraljuk, majd kihűtjük.
Összeállítás:
A palacsintákat kisütjük olajazott serpenyőben.
Megtöltjük a diókrémmel, négybe hajtjuk és a tetejét meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










