Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csodapalacsinta recept

Csodapalacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 40 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl szénsavas ásványvíz
    • 6 dl tej
    • 2 csipet só
    • 2 tk olaj a tésztába + a sütéshez

    Továbbá:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
    • 1,5 cs puncs pudingpor
    • 2 üveg magozott meggybefőtt
    • 1 főzet kávé (4 személyre)
    • 1 rumaroma
    • 7 evőkanál cukor
    • 1 liter tej
    • fahéj
    • cukrozott kakaópor
    • 1 cs cukrozott babapiskóta

    Elkészítése:

    Palacsinta:

    A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.

    Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. Sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.

    Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.

    Összeállítás:

    A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el!). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.

    15069017_1163284297081287_5561290625976055808_o

    Megfőzzük a vaníliás pudingot: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a piskótára öntjük.

    A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük.

    15138554_1163284897081227_2609057924796652332_o

    Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.

    15168641_1163281913748192_2589371793357906244_o

    Megfőzzük a csoki pudingot is: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a palacsintákra öntjük.

    A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csokis puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

    15110882_1163286813747702_8252134125520713185_o

    A puncs pudingot felfőzzük 7,5 dl meggylében (ha nincs annyi, pótoljuk ki vízzel) 1,5 evőkanál cukorral és a meggyre öntjük.

    Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá