Csicseriborsólisztes gofri recept
Hozzávalók:
- 50 g csicseriborsó liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl víz vagy rizstej
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 g eritrit
- kókuszolaj
A díszítéshez:
- kb 20 dkg piros ribizli
- 1 dl kókusztejszín vagy habtejszín
Elkészítése:
A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, majd hozzáadjuk az egész tojást, végül hozzáöntjük a vizet is. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a tésztát.
Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Egy ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal a gofri sütőt. Ha már teljesen felforrósodott a sütő, 1-1 adag tésztát öntünk a formákba, majd lassan, óvatosan lezárjuk a tetejét. Kb 2 perc alatt megsütjük.
Rácson kihűtjük, majd az alaposan lehűtött kókusztejszínt habbá verjük és a képen látható módon díszítjük.
Tipp:
A csicseriborsó kifejezetten téli, melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett (369/100g) magas fehérjetartalmú, rostokban gazdag hüvelyes. A csicseriborsónak kedvező élettani hatásai vannak.
Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól.
Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Lassú felszívódású és emésztés serkentő emiatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását, az emésztés serkentésével pedig megszünteti a székrekedés okozta nehézségeket. A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, folsavat, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot, cinket, kalciumot.