Citromkrémes palacsintatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 25-30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk cukor
- csipet só
- 2 dl tej
- 1 ek olaj
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- pár evőkanál olaj a sütéshez
Citromkrémhez:
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
Elkészítése:
Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a fele mennyiségű ásványvizet és a tejet, majd kézi habverővel keverjük össze.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat és ha szükséges még, annyi ásványvizet, hogy egy nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Ezután kiolajozott palacsintasütőben süssünk vékonyabb palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat és a puha vajat, majd keverjük habosra. Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet és szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima állagú krémet kapjunk.
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzünk bele egy palacsintát. Ezután vékonyan kenjük le a citromkrémmel és helyezzük rá a következő palacsintát, majd felváltva addig rétegezzük, még elfogynak a hozzávalók (én 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem). A tetejére kerülő utolsó palacsintát már ne kenjük le.
Amikor végeztünk a rétegezéssel, egy sütőpapírral takarjuk le a formát, hogy sütés közben ne száradjon ki és ne égjen meg a tetején lévő palacsinta.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
Ezután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és díszítsük tejszínhabbal. Ezután szeleteljük fel, majd külön tálkában tegyük mellé a tejszínhabot és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »