Burgonyás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt burgonya
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk só
- 4 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 0,5 cs sütőpor
A töltéshez:
- 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának).
A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet, szódát. Utoljára keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel vagy szódával.
A palacsintákat egyenként kisütjük. A serpenyőt olajjal kenjük le!
A kisült palacsintákat tejföllel lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A burgonyás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 182 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.