Burgonyás palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 3 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mk só
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 0,5 cs sütőpor

A töltéshez:

  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának).

A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet, szódát. Utoljára keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel vagy szódával.

A palacsintákat egyenként kisütjük. A serpenyőt olajjal kenjük le!

A kisült palacsintákat tejföllel lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.