Borkrémhabos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kb 10 db palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 tk cukor
- 1 dl tej
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Borkrémhabhoz:
- 3 dl édes fehérbor
- 1 dl víz
- 4-5 db szegfűszeg
- egy kisebb darabka fahéj
- 2 ek barnacukor
- 10 dkg mazsola
- 3tojássárga
- 10 dkg barna porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek finomliszt
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a tejet és kb 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet). Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.
Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.
A habhoz a bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barnacukrot, majd főzzük kb 10 percig. Ezután szűrjük le és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.
A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről és kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém).
Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.
Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »