Borkrémhabos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kb 10 db palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 tk cukor
- 1 dl tej
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Borkrémhabhoz:
- 3 dl édes fehérbor
- 1 dl víz
- 4-5 db szegfűszeg
- egy kisebb darabka fahéj
- 2 ek barnacukor
- 10 dkg mazsola
- 3tojássárga
- 10 dkg barna porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek finomliszt
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a tejet és kb 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet). Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.
Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.
A habhoz a bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barnacukrot, majd főzzük kb 10 percig. Ezután szűrjük le és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.
A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről és kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém).
Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.
Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »