Borkrémhabos palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kb 10 db palacsintához:
- 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 tk cukor
- 1 dl tej
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek olaj (+ a sütéshez)
Borkrémhabhoz:
- 3 dl édes fehérbor
- 1 dl víz
- 4-5 db szegfűszeg
- egy kisebb darabka fahéj
- 2 ek barnacukor
- 10 dkg mazsola
- 3tojássárga
- 10 dkg barna porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek finomliszt
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a tejet és kb 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet). Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.
Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.
A habhoz a bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barnacukrot, majd főzzük kb 10 percig. Ezután szűrjük le és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.
A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről és kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém).
Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.
Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »