Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai palacsinta recept

Bolognai palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 db palacsintához:
    Tészta:

    • 2,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj
    • 150 g finomliszt
    • 3 szál petrezselyemzöld

    Raguhoz:

    • 1 ek étolaj
    • 400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
    • 500 gramm házi bolognai szósz
    • 100 g reszelt reszelt sajt

    Elkészítése:

    A palacsintatészta hozzávalóit a petrezselyem kivételével csomómentesre keverjük, majd fél órát állni hagyjuk.

    A házi bolognai szószt egy serpenyőbe öntjük, rátesszük a darált húst és egy evőkanál étolajat. Fedő alatt, közben kevergetve készre főzzük.

    Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd beleöntünk egy kis merőkanál masszát, még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyemlevelet (nálam most a fagyasztóból volt).

    Mindkét oldalát megsütjük (a petrezselymes oldalnak csak néhány másodperc kell).

    Lapos tálra fordítjuk és melegen tartjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

    Petrezselymes oldalukkal lefelé letesszük a palacsintákat, megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval, megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.

    Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá