Bolognai palacsinta recept
Hozzávalók 8 db palacsintához:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 ek olaj
- 150 g finomliszt
- 3 szál petrezselyemzöld
Raguhoz:
- 1 ek étolaj
- 400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
- 500 gramm házi bolognai szósz
- 100 g reszelt reszelt sajt
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit a petrezselyem kivételével csomómentesre keverjük, majd fél órát állni hagyjuk.
A házi bolognai szószt egy serpenyőbe öntjük, rátesszük a darált húst és egy evőkanál étolajat. Fedő alatt, közben kevergetve készre főzzük.
Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd beleöntünk egy kis merőkanál masszát, még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyemlevelet (nálam most a fagyasztóból volt).
Mindkét oldalát megsütjük (a petrezselymes oldalnak csak néhány másodperc kell).
Lapos tálra fordítjuk és melegen tartjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
Petrezselymes oldalukkal lefelé letesszük a palacsintákat, megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval, megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.
Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!