Bolognai palacsinta recept

Hozzávalók 8 db palacsintához:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 ek olaj
- 150 g finomliszt
- 3 szál petrezselyemzöld
Raguhoz:
- 1 ek étolaj
- 400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
- 500 gramm házi bolognai szósz
- 100 g reszelt reszelt sajt
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit a petrezselyem kivételével csomómentesre keverjük, majd fél órát állni hagyjuk.
A házi bolognai szószt egy serpenyőbe öntjük, rátesszük a darált húst és egy evőkanál étolajat. Fedő alatt, közben kevergetve készre főzzük.
Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd beleöntünk egy kis merőkanál masszát, még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyemlevelet (nálam most a fagyasztóból volt).
Mindkét oldalát megsütjük (a petrezselymes oldalnak csak néhány másodperc kell).
Lapos tálra fordítjuk és melegen tartjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
Petrezselymes oldalukkal lefelé letesszük a palacsintákat, megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval, megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.
Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »