Bolognai palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bolognai palacsinta

Hozzávalók 8 db palacsintához:
Tészta:

  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 ek olaj
  • 150 g finomliszt
  • 3 szál petrezselyemzöld

Raguhoz:

  • 1 ek étolaj
  • 400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
  • 500 gramm házi bolognai szósz
  • 100 g reszelt reszelt sajt

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit a petrezselyem kivételével csomómentesre keverjük, majd fél órát állni hagyjuk.

A házi bolognai szószt egy serpenyőbe öntjük, rátesszük a darált húst és egy evőkanál étolajat. Fedő alatt, közben kevergetve készre főzzük.

Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd beleöntünk egy kis merőkanál masszát, még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyemlevelet (nálam most a fagyasztóból volt).

Mindkét oldalát megsütjük (a petrezselymes oldalnak csak néhány másodperc kell).

Lapos tálra fordítjuk és melegen tartjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Petrezselymes oldalukkal lefelé letesszük a palacsintákat, megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval, megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.

Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!