Hozzávalók 8 db palacsintához:
Tészta:
Raguhoz:
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit a petrezselyem kivételével csomómentesre keverjük, majd fél órát állni hagyjuk.
A házi bolognai szószt egy serpenyőbe öntjük, rátesszük a darált húst és egy evőkanál étolajat. Fedő alatt, közben kevergetve készre főzzük.
Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd beleöntünk egy kis merőkanál masszát, még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyemlevelet (nálam most a fagyasztóból volt).
Mindkét oldalát megsütjük (a petrezselymes oldalnak csak néhány másodperc kell).
Lapos tálra fordítjuk és melegen tartjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
Petrezselymes oldalukkal lefelé letesszük a palacsintákat, megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval, megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.
Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!