Bécsi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsintához
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olaj
- csipet só
- 1 ek rum (kihagyható)
A töltelékhez
- 500 g túró
- 3 ek puha vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek rum
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- mazsola
Az öntethez
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g porcukor
- vanília
Elkészítése:
A palacsintához a tojást elkeverjük egy kicsit, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet az olajat, a rumot és a csipet sót és csomómentesre keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés előtt.
Ezalatt bekeverjük a túrós tölteléket.
Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük őket túróval. Minden darabot félbe vágunk és kivajazott hőálló tálba fektetünk cserépszerűen (fedjék egymást)
Az öntethez valókat is elkeverjük és a palacsintánkra öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk 180 fokra. Olyan 30-35 percet sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »