Bécsi palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A palacsintához
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek olaj
- csipet só
- 1 ek rum (kihagyható)
A töltelékhez
- 500 g túró
- 3 ek puha vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek rum
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- mazsola
Az öntethez
- 2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 g porcukor
- vanília
Elkészítése:
A palacsintához a tojást elkeverjük egy kicsit, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet az olajat, a rumot és a csipet sót és csomómentesre keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés előtt.
Ezalatt bekeverjük a túrós tölteléket.
Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük őket túróval. Minden darabot félbe vágunk és kivajazott hőálló tálba fektetünk cserépszerűen (fedjék egymást)
Az öntethez valókat is elkeverjük és a palacsintánkra öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk 180 fokra. Olyan 30-35 percet sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









