Banános amerikai palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 banán
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek olaj
- 4 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
A banánt egy villával pépesítjük, majd összekeverjük a tojások sárgájával, a sóval, a cukrokkal, az olajjal és a tejjel. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és beleforgatjuk a tojáshabot is.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük olajjal és belekanalazunk a tésztából, akár a sima palacsintánál, csak ezek kisebbek és vastagabbak.
Ha már buborékok jelennek meg a tésztán, meg is fordíthatjuk és pár másodperc alatt készre sütjük a másik oldalát is.
Mézzel, nutellával vagy lekvárral is tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »