Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi palacsintametélt recept

Bakonyi palacsintametélt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 4 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 50 dkg gomba
    • 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek liszt
    • 4 dl tejföl
    • 1 kk kakukkfű
    • olaj
    • reszelt sajt

    Elkészítése:
    A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal a tejjel és 1/2 kk sóval. Lefedve pihentetjük 1/2 órát. A hagymákat finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek olajon. A darált húst rátesszük, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, gombát, fűszerezzük, majd lefedve puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és jól összeforraljuk a raguval.
    A palacsintákat kisütjük kicsit vastagabbra a szokásosnál.Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük és lazán beleszórjuk a sütőedénybe, amit vajjal kikentünk és morzsával meghintettünk.Végül ráöntjük a húsos-gomba paprikást, villával kissé összekeverjük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá