Bakonyi palacsintametélt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 50 dkg gomba
- 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
- 4 dl tejföl
- 1 kk kakukkfű
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítése:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal a tejjel és 1/2 kk sóval. Lefedve pihentetjük 1/2 órát. A hagymákat finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek olajon. A darált húst rátesszük, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, gombát, fűszerezzük, majd lefedve puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és jól összeforraljuk a raguval.
A palacsintákat kisütjük kicsit vastagabbra a szokásosnál.Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük és lazán beleszórjuk a sütőedénybe, amit vajjal kikentünk és morzsával meghintettünk.Végül ráöntjük a húsos-gomba paprikást, villával kissé összekeverjük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.