Bakonyi palacsintametélt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • bors
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 4 dl tejföl
  • 1 kk kakukkfű
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítése:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal a tejjel és 1/2 kk sóval. Lefedve pihentetjük 1/2 órát. A hagymákat finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek olajon. A darált húst rátesszük, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felszeletelt paprikát, paradicsomot, gombát, fűszerezzük, majd lefedve puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és jól összeforraljuk a raguval.
A palacsintákat kisütjük kicsit vastagabbra a szokásosnál.Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük és lazán beleszórjuk a sütőedénybe, amit vajjal kikentünk és morzsával meghintettünk.Végül ráöntjük a húsos-gomba paprikást, villával kissé összekeverjük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.