Almáspite palacsinta recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 alma
- 2-3 ek mazsola
- 2 tk almás pite fűszerkeverék
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A meghámozott almát lereszeljük.
A palacsintatésztához a lisztet, a tejet, a tojást, a cukrokat, a sót, a fűszerkeveréket és az olvasztott vajat egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és az almát. Jól összekeverjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ha a massza sűrű lenne, akkor egy kevés tejjel lazítjuk, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Még langyosan, porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »