Almáspite palacsinta recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 alma
- 2-3 ek mazsola
- 2 tk almás pite fűszerkeverék
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A meghámozott almát lereszeljük.
A palacsintatésztához a lisztet, a tejet, a tojást, a cukrokat, a sót, a fűszerkeveréket és az olvasztott vajat egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és az almát. Jól összekeverjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ha a massza sűrű lenne, akkor egy kevés tejjel lazítjuk, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Még langyosan, porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










