Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 200 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g tejföl
    • 100 g porcukor
    • 25 g friss élesztő
    • egy csipet só
    • citromhéj

    Töltelékhez:

    • 500 g baracklekvár
    • 400 g őrölt dió
    • 200 g cukor

    Díszítés:

    • 100 g tej csokoládé
    • 1 ek tejszín
    • 1 tk vaj

    Elkészítése:

    Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.

    Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a tejszínnel, vajjal felolvasztott csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá