Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zalai fodros mákos-diós rétes recept

Zalai fodros mákos-diós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • csipet só
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 4 dl tej
    • 1/2 dl étolaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • cukrozott mák ízlés szerint
    • cukrozott dió ízlés szerint
    • 15 dkg olvasztott margarin

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

    A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az étolajat, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgákat.

    Majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.

    Ezután 6 cipót formázunk, egyenként téglalap formára kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.

    Minden cipónál így járunk el.

    2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá