Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virágfánk recept

Virágfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek rizsliszt vagy rétesliszt
    • 3 ek finomliszt
    • pici só
    • 1 dl tej
    • 1 kk sütőpor
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Simára keverjük az alapanyagokat, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.

    A tészta sűrűsége sok mindentől függ: tojás nagysága, tej zsírtartalma, liszt minősége. Lehet, hogy valamiből több-kevesebb kell bele. A lényeg, hogy jó sűrű legyen a massza és meleg a sütővas. De ne túl forró,
    mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte.

    Arra kell vigyázni, hogy ne merítsük bele a masszába teljesen a formát. A teteje maradjon ki, így szinte egy kis rázással lejön.

    Melegítsük elő az olajban a masszát, majd mártsuk bele a masszába, majd tegyük bele az olajba és amikor már kissé megszilárdult, akkor rázzuk le a formáról és süssük szép pirosra.

    Az olajat időnként pótolni kell!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá