Virágfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 3 ek rizsliszt vagy rétesliszt
  • 3 ek finomliszt
  • pici só
  • 1 dl tej
  • 1 kk sütőpor
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Simára keverjük az alapanyagokat, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.

A tészta sűrűsége sok mindentől függ: tojás nagysága, tej zsírtartalma, liszt minősége. Lehet, hogy valamiből több-kevesebb kell bele. A lényeg, hogy jó sűrű legyen a massza és meleg a sütővas. De ne túl forró,
mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte.

Arra kell vigyázni, hogy ne merítsük bele a masszába teljesen a formát. A teteje maradjon ki, így szinte egy kis rázással lejön.

Melegítsük elő az olajban a masszát, majd mártsuk bele a masszába, majd tegyük bele az olajba és amikor már kissé megszilárdult, akkor rázzuk le a formáról és süssük szép pirosra.

Az olajat időnként pótolni kell!