Vasi meggyes rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához (4 rúdhoz):
- 3 db 175 grammos kefir
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 dkg finomliszt (kb)
- pici só
A töltelékhez:
- 1 kg magozott meggy
- cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
- 2,5 dl étolaj
- 25 dkg finomliszt
A tészta lapok kenéséhez:
- 4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
- 4 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá, majd lecsepegtetjük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










