Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkláb fánk recept

Tyúkláb fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 30 fánkhoz:

    • 10 dkg sült sütőtök
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek porcukor
    • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
    • 1 dkg friss élesztő
    • 10 dkg 20 %-os tejföl
    • sütéshez étolaj
    • tálaláshoz fahéjas porcukor és lekvár

    Elkészítése:

    Az alapanyagokat (tököt, tojást, sót, porcukrot, lisztet, élesztőt, tejfölt) egy tálba öntjük és sima tésztát gyúrunk belőle. 20 percig meleg helyen pihentetjük a fánkunk alapját.

    A kész tésztát lisztezett deszkán hengeresre formázunk.

    Feldaraboljuk csíkokra a tésztát. Ezeket a szeleteket tovább felezzük. Ha kellő vékonyságú hengert készítünk akkor a felezgetést megspóroljuk. Hengereket sodrunk a deszkán a tésztából. Kb 5-6 cm hosszú darabokat készítünk a tésztából és hüvelykujjnyi vastagságúakat.

    Egy éles késsel kb 2 cm mélyen bevágjuk a tésztát. Miután bevágtuk az egyik oldalon a tésztát az oldalára fordítjuk. Ilyenkor az oldalán lesz a vágás. Így hagyjuk a deszkán.

    Ezen az oldalon is ejtünk egy 2 cm mély bemetszést. Ez a bevágás mód ismerős azoknak, akik már tettek el kovászos vagy savanyú uborkát. Utolsó lépésként kifordítjuk a bevágásokat Általában a vékonyabb részeket hajlítjuk lefelé. A vastagabb rész marad a láb rész és a vékonyabbakat lefelé hajtjuk. A képen így már tökéletesen látszik a csirkeláb forma.

    Forró, bő olajban oldalanként 1-1 percig sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük és végül melegen tálaljuk egy-egy kanálka lekvárral és fahéjas porcukorra.

    Tipp:

    A sütőtök elhagyható, de igazán ízletes. Csongrád megyében igen ismert és közkedvelt édesség egy-egy tartalmasabb leves után!

    A tyúkláb fánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 317 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá