Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kalács / Túrós pite recept

Túrós kalács / Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához :

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • csipet só

    Töltelékhez :

    • 60 dkg túró
    • 25 dkg porcukor
    • 1 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 ek mazsola

    Elkészítése:

    Ez tulajdonképpen túrós pite, de feleségem nagymamája túrós kalácsnak nevezte. A több évtizeddel ezelőtt leírt recept alapján készül nálunk ma is.

    A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Keverjük ki a tojássárgáját a margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, szórjuk meg egy csipet sóval, és öntsük bele a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.

    A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet és a 4 tojás felvert habját.

    Kivajazott, lisztezett tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztát, borítsuk rá a túrókrémet, simítsuk el, majd tegyük rá a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.

    Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30–35 perc alatt elkészül. Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá