Túrós rózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 1 pici só
A töltéshez:
- 30 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 2 ek mazsola
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
A rózsák lekenéséhez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót, a porcukrot és bele ütjük a tojást is.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki belőle.
A egy telített kört négy helyen bevágjuk a szélein, a közepébe túró tölteléket teszünk és rózsa formára alakítjuk. Egy muffin formát olajjal kikenjük, a rózsákat bele tesszük és felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »