Túrós rózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 1 pici só
A töltéshez:
- 30 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 2 ek mazsola
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
A rózsák lekenéséhez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót, a porcukrot és bele ütjük a tojást is.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki belőle.
A egy telített kört négy helyen bevágjuk a szélein, a közepébe túró tölteléket teszünk és rózsa formára alakítjuk. Egy muffin formát olajjal kikenjük, a rózsákat bele tesszük és felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »