Túrós rózsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 1 pici só
A töltéshez:
- 30 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 2 ek mazsola
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 ek tejföl
A rózsák lekenéséhez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót, a porcukrot és bele ütjük a tojást is.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki belőle.
A egy telített kört négy helyen bevágjuk a szélein, a közepébe túró tölteléket teszünk és rózsa formára alakítjuk. Egy muffin formát olajjal kikenjük, a rózsákat bele tesszük és felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









