Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós rózsa recept

Túrós rózsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 3 dl tej
    • 1 pici só

    A töltéshez:

    • 30 dkg túró
    • 5 dkg cukor
    • 2 ek mazsola
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 ek tejföl

    A rózsák lekenéséhez:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót, a porcukrot és bele ütjük a tojást is.

    A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki belőle.

    A egy telített kört négy helyen bevágjuk a szélein, a közepébe túró tölteléket teszünk és rózsa formára alakítjuk. Egy muffin formát olajjal kikenjük, a rózsákat bele tesszük és felvert tojással lekenjük.

    Még 20 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá