Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 15 dkg vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 60 dkg tehéntúró
    • 1 vaníliás cukor
    • 2 csapott ek liszt
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola

    A tetejére:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, végül a tejjel jól összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát gyúrunk.

    A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is. A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, majd a másik tésztalappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen, és felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük.

    Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére.

    180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá