Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, végül a tejjel jól összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is. A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, majd a másik tésztalappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen, és felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük.
Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.