Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kígyórétes recept

Túrós kígyórétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 1 csomag sütőpor
    • 0,5 dl tej
    • 12 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek cukor
    • 30 dkg finomliszt
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 0,5 kg tehéntúró (áttört)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1 tk búzadara
    • 5 dkg mazsola
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet és a sütőport összekeverjük. Közben a vajat mély keverőtálban habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.

    A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukrokkal, a citromlével és a citromhéjjal. Legvégül a tojás keményre vert habját adjuk hozzá.

    A tésztát elfelezzük. Az első cipóból nyújtunk egy kb. 50 x 25 cm-es téglalapot. A hosszabbik oldalt szemre elharmadoljuk, és a tészta két szélén ugyanannyi, kb. 8 cm-es bevágást ejtünk, egymástól 2-3 cm távolságban, ferdén.

    A tészta közepén elterítünk 1 ek búzadarát, arra elhelyezzük a túrókrém felét, és a tészta két oldalán bevágott széleket egymásra hajtogatjuk. Óvatosan a rétes alá nyúlva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    Miután a másik cipóval ugyanígy jártunk el, tegyük a sütőbe, és 200 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá