Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kifli gluténmentesen recept

Túrós kifli gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 13 g friss élesztő
    • 1 mk cukor
    • 170 ml langyos tej
    • 190 g Nutri free mix per pane
    • 10 g tápióka keményítő
    • 50 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
    • 1 mk útifűmaghéj liszt
    • 3 ek gyümölcscukor (vagy 3 ek cukor)
    • 50 g margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a tetejére)

    Töltelék:

    • 12 dkg tehéntúró
    • 0,5 kezeletlen citrom héja
    • 1 tk vaníliás fruktóz (vagy vaníliás cukor)
    • 2 ek édesítőpor (vagy porcukor ízlés szerint)
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és felhasználásig hűtőben tároljuk.

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 mk cukorral. A száraz hozzávalókat elkeverjük a dagasztógép táljában. Hozzáadjuk az élesztős tejet és elkezdjük géppel dagasztani. Amikor már összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.

    Miután megkelt, két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkét tésztát.Pizzavágóval 10-10 részre vágjuk fel. Minden cikk széles végére egy teáskanál tölteléket rakunk, majd feltekerjük a kifliket.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és lekenjük felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá