Túrós kifli gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 13 g friss élesztő
  • 1 mk cukor
  • 170 ml langyos tej
  • 190 g Nutri free mix per pane
  • 10 g tápióka keményítő
  • 50 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
  • 1 mk útifűmaghéj liszt
  • 3 ek gyümölcscukor (vagy 3 ek cukor)
  • 50 g margarin
  • 1 tojás (a tetejére)

Töltelék:

  • 12 dkg tehéntúró
  • 0,5 kezeletlen citrom héja
  • 1 tk vaníliás fruktóz (vagy vaníliás cukor)
  • 2 ek édesítőpor (vagy porcukor ízlés szerint)
  • 1 ek tejföl

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és felhasználásig hűtőben tároljuk.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 mk cukorral. A száraz hozzávalókat elkeverjük a dagasztógép táljában. Hozzáadjuk az élesztős tejet és elkezdjük géppel dagasztani. Amikor már összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.

Miután megkelt, két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkét tésztát.Pizzavágóval 10-10 részre vágjuk fel. Minden cikk széles végére egy teáskanál tölteléket rakunk, majd feltekerjük a kifliket.

Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és lekenjük felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.