Túrós csusza rétes recept

Hozzávalók:
- 20 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
- kb 30-40 dkg túró
- 4 ek tejföl
- 20 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- 6 db réteslap
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd összeforgatjuk 1-2 ek szalonnazsírral, a túróval és a tejföllel.
Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráhelyezzük a második lapot, lekenjük, majd ismét egy lapot fektetünk rá és ezt is megkenjük olvasztott vajjal.
A túrós tészta felét egy csíkban ráhalmozzuk a réteslap hosszabbik oldalára, megszórjuk pár szalonnakockával, majd a két szélét behajtjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így teszünk a másik adaggal is.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd a tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Langyosan, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »