Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós csusza rétes recept

Túrós csusza rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
    • kb 30-40 dkg túró
    • 4 ek tejföl
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • só ízlés szerint
    • 6 db réteslap
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük.

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd összeforgatjuk 1-2 ek szalonnazsírral, a túróval és a tejföllel.

    Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráhelyezzük a második lapot, lekenjük, majd ismét egy lapot fektetünk rá és ezt is megkenjük olvasztott vajjal.

    A túrós tészta felét egy csíkban ráhalmozzuk a réteslap hosszabbik oldalára, megszórjuk pár szalonnakockával, majd a két szélét behajtjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így teszünk a másik adaggal is.

    A rétest sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd a tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Langyosan, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá