Túrós csusza rétes recept

Hozzávalók:
- 20 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
- kb 30-40 dkg túró
- 4 ek tejföl
- 20 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- 6 db réteslap
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd összeforgatjuk 1-2 ek szalonnazsírral, a túróval és a tejföllel.
Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráhelyezzük a második lapot, lekenjük, majd ismét egy lapot fektetünk rá és ezt is megkenjük olvasztott vajjal.
A túrós tészta felét egy csíkban ráhalmozzuk a réteslap hosszabbik oldalára, megszórjuk pár szalonnakockával, majd a két szélét behajtjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így teszünk a másik adaggal is.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd a tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Langyosan, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »