Túrós csusza rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
  • kb 30-40 dkg túró
  • 4 ek tejföl
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • 6 db réteslap
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd összeforgatjuk 1-2 ek szalonnazsírral, a túróval és a tejföllel.

Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráhelyezzük a második lapot, lekenjük, majd ismét egy lapot fektetünk rá és ezt is megkenjük olvasztott vajjal.

A túrós tészta felét egy csíkban ráhalmozzuk a réteslap hosszabbik oldalára, megszórjuk pár szalonnakockával, majd a két szélét behajtjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így teszünk a másik adaggal is.

A rétest sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd a tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

Langyosan, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.