Túrós bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt átszitálva
- 3 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg puha margarin
- 5 dkg cukor
- csipetnyi só
- egy citrom reszelt héja
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál búzadara
- 10 dkg cukor
- 5 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kávéskanál tejföl
Elkészítése:
A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát készítünk. Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.
Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesszük.
Amíg dagad a tésztánk, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval keverjük ki. A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk, középre halmozzuk a tölteléket és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.