Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kiló liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3dkg élesztő
    • 6dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • fél tasak sütőpor
    • 6 dkg olvasztott margarin
    • annyi tej hogy jól dagasztható legyen
    • Olaj a kenéshez

    Töltelék:

    • 25dkg túró
    • Vaníliás cukor
    • Cukor
    • Mazsola
    • Reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrokat, sütőport, olvasztott margarint, tojást, a kovászt.

    Jól kidolgozzuk a tésztát, kelesztjük, majd nyújtjuk. Kockákra vágjuk, megtöltjük a túrókeverékkel, a 4 csücskét összefogjuk, kicsit megcsavarjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.

    Körbeolajozzuk, őket egy kicsit újrakelesztjük, majd szép pirosra sütjük és porcukrozva megesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá