Túrós batyu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • fél kiló liszt
  • 1 tojás
  • 3dkg élesztő
  • 6dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • fél tasak sütőpor
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • annyi tej hogy jól dagasztható legyen
  • Olaj a kenéshez

Töltelék:

  • 25dkg túró
  • Vaníliás cukor
  • Cukor
  • Mazsola
  • Reszelt citromhéj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrokat, sütőport, olvasztott margarint, tojást, a kovászt.

Jól kidolgozzuk a tésztát, kelesztjük, majd nyújtjuk. Kockákra vágjuk, megtöltjük a túrókeverékkel, a 4 csücskét összefogjuk, kicsit megcsavarjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.

Körbeolajozzuk, őket egy kicsit újrakelesztjük, majd szép pirosra sütjük és porcukrozva megesszük.