Túrós batyu Gyöngyi módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg liszt
- 8 dkg cukor
- 8 dkg zsír
- 7-8 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg tehén túró
- 10 dkg cukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kanál búzadara (felesleges nedvességet felszívja)
- mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Tészta megkenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet átszitálom egy tálba, egy másikba megmelegítem a tejet, a cukorral, beleteszem az élesztőt és felfuttatom, majd a liszthez teszem.
Hozzáadom a zsírt, a sót, és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen dagasztható, lágy tésztát kapjak. Fél órát dagasztom, majd megszórom liszttel, letakarom, és meleg helyen hagyom kelni.
Mikor megkelt, két cipót formálok a tésztából, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom fél kisujjnyi vastagságúra, 10×10 kockákra vágom (12 db jön ki egy cipóból).
Minden kocka közepébe egy kanál túrókrémet (a krém hozzávalóit egyszerűen csak összekeverem) teszek, majd a tészta bal, és a jobb oldalát összefogom, ezt megismétlem az alsó és a felső tészta csücskével.
Zsírozott tepsibe rakom, tojássárgájával megkenem, hagyom még egy 10-15 percet kelni, majd előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Mikor kihűlt porcukorral megszórom. Nagyon finom, jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek :) .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »