Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • pici só
    • pici cukor az élesztőhöz
    • 2 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 db a kenéshez
    • 5 dkg vaj

    Töltelék:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 evőkanál kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • reszelt citromhéj
    • mazsola

    Elkészítése:

    Az élesztőt a pici cukorral 3 ek tejben felfuttatjuk.

    A szoba-hőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle.

    Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma, kb. 10×10 cm-es kis négyzetekre vágjuk.

    A tölteléket kikeverjük, a tojás keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz.

    A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán.

    Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz és előmelegített sütőben, lassú lángon kb. 30 perc alatt megsütjük.

    Figyeljük közben-sütőfüggő ez is mint bármelyik sütemény.

    Porcukorral meghintve kínáljuk. Nagyon finom puha tésztája van, bátran ajánlom.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá