Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 50 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 60 dkg túró
    • 1 ek búzadara
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek cukor
    • fahéj
    • (mazsola)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A hozzávalókat 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától. Egy kicsit ragacsosnak tűnik a tészta, de addig kell dagasztani amíg jó nem lesz. Robotgéppel is elvégezhetjük ezt a műveletet. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.

    A töltelékhez a túrót villával összetörjük, a búzadarával és a kétféle cukorral, valamint a fahéjjal és tojással jól összekeverjük (van amikor a tojást kihagyom).

    A tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és kb 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk és középen összecsípjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, hagyjunk köztük helyet, mert szépen megnőnek majd. Felvert tojással megkenjük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

    A túrós batyu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 236 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá