Túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 marék cukor
- 1 ek búzadara
- 1 ek étolaj
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 marék cukor
- 1 marék mazsola
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ek búzadara
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.
Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.
Összeállítás:
Ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval.
Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés!
A túrós batyu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 9 g