Túrófánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 6 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd a tojásfehérje habját lazán hozzáforgatjuk.
A masszából közepes gombócokat formázunk vizes kézzel, majd kissé ellapítjuk.
Közepesen meleg étolajba tesszük a fánkokat. Fedővel letakarjuk, majd mikor aranybarnára sült az egyik oldala, akkor megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük pirosra a másik oldalát is.
Ne tegyünk sokat az étolajba, mert sütés közben megnőnek! A fánkok 4-5 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »