Totus-meggyes rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- fél csomag réteslap
- 1-2 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- 30 dkg totu (amiből 3-4 dkg krémesre van keverve)
- 15 dkg meggy
- 5 dkg eritrit
- 1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
- 3 dkg búzadara
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.
A réteslapot széthajtogatjuk, lefektetjük az első lapot egy tiszta konyharuhára és az egész lapot nagyon vékonyan olajjal lekenjük, rátesszük a következő lapot és ezt is megolajozzuk, majd jöhet a harmadik lap.
Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen szétterítjük a lapokon, a hosszabbik, tőlünk messzebb eső szélénél hagyjuk egy 2-3 cm-es sávot töltelék nélkül, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük olajjal és sütőtől függően 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is.
Tipp:
Tejmentes rétes recept.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »