Totus-meggyes rétes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- fél csomag réteslap
- 1-2 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- 30 dkg totu (amiből 3-4 dkg krémesre van keverve)
- 15 dkg meggy
- 5 dkg eritrit
- 1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
- 3 dkg búzadara
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.
A réteslapot széthajtogatjuk, lefektetjük az első lapot egy tiszta konyharuhára és az egész lapot nagyon vékonyan olajjal lekenjük, rátesszük a következő lapot és ezt is megolajozzuk, majd jöhet a harmadik lap.
Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen szétterítjük a lapokon, a hosszabbik, tőlünk messzebb eső szélénél hagyjuk egy 2-3 cm-es sávot töltelék nélkül, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük olajjal és sütőtől függően 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is.
Tipp:
Tejmentes rétes recept.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.