Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus-meggyes rétes recept

Totus-meggyes rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • fél csomag réteslap
    • 1-2 evőkanál olaj

    Töltelékhez:

    • 30 dkg totu (amiből 3-4 dkg krémesre van keverve)
    • 15 dkg meggy
    • 5 dkg eritrit
    • 1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
    • 3 dkg búzadara
    • fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.

    A réteslapot széthajtogatjuk, lefektetjük az első lapot egy tiszta konyharuhára és az egész lapot nagyon vékonyan olajjal lekenjük, rátesszük a következő lapot és ezt is megolajozzuk, majd jöhet a harmadik lap.

    Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen szétterítjük a lapokon, a hosszabbik, tőlünk messzebb eső szélénél hagyjuk egy 2-3 cm-es sávot töltelék nélkül, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

    Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük olajjal és sütőtől függően 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is.

    Tipp:

    Tejmentes rétes recept.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá