Totus-meggyes rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- fél csomag réteslap
- 1-2 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- 30 dkg totu (amiből 3-4 dkg krémesre van keverve)
- 15 dkg meggy
- 5 dkg eritrit
- 1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
- 3 dkg búzadara
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.
A réteslapot széthajtogatjuk, lefektetjük az első lapot egy tiszta konyharuhára és az egész lapot nagyon vékonyan olajjal lekenjük, rátesszük a következő lapot és ezt is megolajozzuk, majd jöhet a harmadik lap.
Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen szétterítjük a lapokon, a hosszabbik, tőlünk messzebb eső szélénél hagyjuk egy 2-3 cm-es sávot töltelék nélkül, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük olajjal és sütőtől függően 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is.
Tipp:
Tejmentes rétes recept.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »