Totus-meggyes rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- fél csomag réteslap
- 1-2 evőkanál olaj
Töltelékhez:
- 30 dkg totu (amiből 3-4 dkg krémesre van keverve)
- 15 dkg meggy
- 5 dkg eritrit
- 1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
- 3 dkg búzadara
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.
A réteslapot széthajtogatjuk, lefektetjük az első lapot egy tiszta konyharuhára és az egész lapot nagyon vékonyan olajjal lekenjük, rátesszük a következő lapot és ezt is megolajozzuk, majd jöhet a harmadik lap.
Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen szétterítjük a lapokon, a hosszabbik, tőlünk messzebb eső szélénél hagyjuk egy 2-3 cm-es sávot töltelék nélkül, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük olajjal és sütőtől függően 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is.
Tipp:
Tejmentes rétes recept.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »