Totus-meggyes rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • fél csomag réteslap
  • 1-2 evőkanál olaj

Töltelékhez:

  • 30 dkg totu (amiből 3-4 dkg krémesre van keverve)
  • 15 dkg meggy
  • 5 dkg eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő vanília kivonat
  • 3 dkg búzadara
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.

A réteslapot széthajtogatjuk, lefektetjük az első lapot egy tiszta konyharuhára és az egész lapot nagyon vékonyan olajjal lekenjük, rátesszük a következő lapot és ezt is megolajozzuk, majd jöhet a harmadik lap.

Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen szétterítjük a lapokon, a hosszabbik, tőlünk messzebb eső szélénél hagyjuk egy 2-3 cm-es sávot töltelék nélkül, majd óvatosan a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük olajjal és sütőtől függően 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhetjük is.

Tipp:

Tejmentes rétes recept.