Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Torta della nonna recept

Torta della nonna
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg polenta (kukoricadara)
    • 30 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krém:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg vaníliás puding vagy keménytő
    • 15 dkg cukor
    • 6 dl tej
    • 2 citrom reszelt héja
    • +fenyőmag a tetejére

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és min. 30 pecre hűtőbe rakjuk. (Ha nincs kéznél kukoricadara akkor használhatunk helyette lisztet)

    Amíg pihen elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, cukorral, vaníliás pudinggal és a reszelt citomhéjjal. Folyamatos kevergetés közben sűrű krémet főzünk. Hűlni hagyjuk.

    Egy 26 centis piteformát kivajazunk. A visszadermedt tésztát megfelezzük. Az egyik darabot kinyújtjuk és a formába rakjuk, figyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük. A tészta maradék részét olyan méretűre nyújtjuk, mint a piteforma.

    Az elősütött tésztára ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a kinyújtott tésztát. Fenyőmaggal megszórjuk és 40 percig sütjük a 180 fokos sütőben. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá