Torta della nonna recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg polenta (kukoricadara)
- 30 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg vaníliás puding vagy keménytő
- 15 dkg cukor
- 6 dl tej
- 2 citrom reszelt héja
- +fenyőmag a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és min. 30 pecre hűtőbe rakjuk. (Ha nincs kéznél kukoricadara akkor használhatunk helyette lisztet)
Amíg pihen elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, cukorral, vaníliás pudinggal és a reszelt citomhéjjal. Folyamatos kevergetés közben sűrű krémet főzünk. Hűlni hagyjuk.
Egy 26 centis piteformát kivajazunk. A visszadermedt tésztát megfelezzük. Az egyik darabot kinyújtjuk és a formába rakjuk, figyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük. A tészta maradék részét olyan méretűre nyújtjuk, mint a piteforma.
Az elősütött tésztára ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a kinyújtott tésztát. Fenyőmaggal megszórjuk és 40 percig sütjük a 180 fokos sütőben. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »