Torta della nonna

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg polenta (kukoricadara)
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 6 db tojássárgája
  • 6 dkg vaníliás puding vagy keménytő
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 citrom reszelt héja
  • +fenyőmag a tetejére

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és min. 30 pecre hűtőbe rakjuk. (Ha nincs kéznél kukoricadara akkor használhatunk helyette lisztet)

Amíg pihen elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, cukorral, vaníliás pudinggal és a reszelt citomhéjjal. Folyamatos kevergetés közben sűrű krémet főzünk. Hűlni hagyjuk.

Egy 26 centis piteformát kivajazunk. A visszadermedt tésztát megfelezzük. Az egyik darabot kinyújtjuk és a formába rakjuk, figyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük. A tészta maradék részét olyan méretűre nyújtjuk, mint a piteforma.

Az elősütött tésztára ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a kinyújtott tésztát. Fenyőmaggal megszórjuk és 40 percig sütjük a 180 fokos sütőben. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.