Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tigris zsemle recept

Tigris zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 600 g liszt
    • 20 g cukor
    • 15 g só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 g vaj
    • 400 ml tej
    • 30 g friss élesztő

    A mázhoz:

    • 90 ml langyos víz
    • 80 g rizsliszt
    • 1 csomag szárított élesztő
    • (7 g)1 evőkanál cukor
    • 1 csapott kávéskanál só
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tésztához másfél dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.

    A tálban finoman átgyúrjuk a tésztát, majd újra duplájára kelesztjük.

    A mázat legalább félórával a felhasználás előtt elkészítjük. Ehhez elkeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük a langyos vízzel és félretesszük.

    Enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, zsömléket formázunk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk egymástól nagyobb távolságra.

    Újabb fél órán át kelesztjük úgy, hogy félidőben megkenjük a tetejüket a rizslisztes mázzal.

    200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a zsemléket. Villanysütő esetén alsó-felső fokozatot bekapcsolva, légkeverés nélkül süssük 200 fokon úgy, hogy a rács, amire a tepsi kerül, a sütő alsó harmadában legyen.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá