Hozzávalók:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tésztához másfél dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tálban finoman átgyúrjuk a tésztát, majd újra duplájára kelesztjük.
A mázat legalább félórával a felhasználás előtt elkészítjük. Ehhez elkeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük a langyos vízzel és félretesszük.
Enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, zsömléket formázunk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk egymástól nagyobb távolságra.
Újabb fél órán át kelesztjük úgy, hogy félidőben megkenjük a tetejüket a rizslisztes mázzal.
200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a zsemléket. Villanysütő esetén alsó-felső fokozatot bekapcsolva, légkeverés nélkül süssük 200 fokon úgy, hogy a rács, amire a tepsi kerül, a sütő alsó harmadában legyen.