Tejfölös szőlős-mazsolás lepény recept

Hozzávalók egy 20*25 xm-es tepsihez vagy formához:
Tészta:
- 12 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 150 ml tej
- 10 dkg mazsola
- kb 30-40 dkg fehér szőlő (lehetőleg mag nélküli)
- 1 dl édes fehérbor
Tetejére:
- 3 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl bor (amiben ázott a mazsola)
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 20*25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.
A mazsolát a borba áztatjuk. A szőlőt ha magos, akkor kimagozzuk.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt.
A tetejére a hozzávalókat simára keverjük, majd ráöntjük a tészamasszára és kb 50 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!)
A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »