Tejfölös szőlős-mazsolás lepény recept

Hozzávalók egy 20*25 xm-es tepsihez vagy formához:
Tészta:
- 12 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 150 ml tej
- 10 dkg mazsola
- kb 30-40 dkg fehér szőlő (lehetőleg mag nélküli)
- 1 dl édes fehérbor
Tetejére:
- 3 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl bor (amiben ázott a mazsola)
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy kb 20*25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.
A mazsolát a borba áztatjuk. A szőlőt ha magos, akkor kimagozzuk.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a leszűrt mazsolát és a szőlőt.
A tetejére a hozzávalókat simára keverjük, majd ráöntjük a tészamasszára és kb 50 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!)
A kihűlt süteményt felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »