Egyszerű vaníliakrém recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 rúd vanília
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A lisztet, tojássárgákat és a cukrokat kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarudak kikapart magját, majd felöntjük a többi tejjel is.
A vaníliarudak héját is a keverékbe tesszük, majd lassú tőzün, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Tálalás előtt vegyük ki a vaníliarudak héját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »