Egyszerű vaníliakrém recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 rúd vanília
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A lisztet, tojássárgákat és a cukrokat kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarudak kikapart magját, majd felöntjük a többi tejjel is.
A vaníliarudak héját is a keverékbe tesszük, majd lassú tőzün, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Tálalás előtt vegyük ki a vaníliarudak héját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









