Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 20 darabhoz:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csipet só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A sütéshez:
- kevés olvasztott zsír vagy olaj
Tálaláshoz:
- porcukor ízlés szerint
- házi baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, a cukrokkal elkeverjük. A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat és kézi habverővel kikeverjük.
Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.
Tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki.
A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
1-1 percig sütjük mindkét felét.
Házi baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Úgy döntöttem, hogy farsang időszakában kipróbálom azokat a fánkféleségeket, amit nem készítettem még.
Olcsó, finom fánk került ma az asztalunkra. Ajánlom mindenkinek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »