Hozzávalók 20 darabhoz:
A sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, a cukrokkal elkeverjük. A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat és kézi habverővel kikeverjük.
Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.
Tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki.
A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
1-1 percig sütjük mindkét felét.
Házi baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Úgy döntöttem, hogy farsang időszakában kipróbálom azokat a fánkféleségeket, amit nem készítettem még.
Olcsó, finom fánk került ma az asztalunkra. Ajánlom mindenkinek.