Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis csipet só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A sütéshez:
- kevés olvasztott zsír vagy olaj
Tálaláshoz:
- porcukor ízlés szerint
- házi baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, a cukrokkal elkeverjük. A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat és kézi habverővel kikeverjük.
Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.
Tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki.
A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
1-1 percig sütjük mindkét felét.
Házi baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Úgy döntöttem, hogy farsang időszakában kipróbálom azokat a fánkféleségeket, amit nem készítettem még.
Olcsó, finom fánk került ma az asztalunkra. Ajánlom mindenkinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









