Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk recept

Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 20 darabhoz:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 ek cukor
    • 3,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis csipet só
    • 2 ek olvasztott vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A sütéshez:

    • kevés olvasztott zsír vagy olaj

    Tálaláshoz:

    • porcukor ízlés szerint
    • házi baracklekvár

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, kevés cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, a cukrokkal elkeverjük. A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat és kézi habverővel kikeverjük.

    Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.

    Tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki.

    A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
    1-1 percig sütjük mindkét felét.

    Házi baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Úgy döntöttem, hogy farsang időszakában kipróbálom azokat a fánkféleségeket, amit nem készítettem még.
    Olcsó, finom fánk került ma az asztalunkra. Ajánlom mindenkinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá