Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős kenyér recept

Szőlős kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*10 cm-es formához:

    • 12,5 dkg zsír (vagy vaj)
    • 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • csipet só
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg szőlő
    • 1/2 tk fahéj

    Elkészítése:

    A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszünk és simára kavarjuk, majd a szőlőszemeket is beleforgatjuk.

    Kivajazott vagy kizsírozott formába öntjük a tésztát és közepes lángon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük.

    Tipp:

    TIPP: Mivel ez egy valóban régi, közel 100 esztendős recept leginkább sertészsírt ajánlok a sütéshez. Merjünk kivételesen ezzel a háttérbe szorított alapanyaggal dolgozni! Tovább marad puha és omlós a végeredmény!

    A szőlős kenyér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 337 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá